În România, a început vaccinarea anti-Covid pentru copiii între 5 și 11 ani. Află centrele dedicate copiilor din județul Giurgiu

0
117

Vaccinarea copiilor de peste 5 ani se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

În prezent, în platforma de programare figurează peste 200 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

Până acum, medicii de familie din județul Giurgiu nu au transmis solicitare pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani.

Părinții își pot vaccina copiii la unul dintre cele 2 centre deschise la nivelul județului Giurgiu:

– la centrul de vaccinare din cadrul Colegiului Tehnic Ion Bălănescu

– la centrul din cadrul Spitalului Orășenesc Bolintin Vale.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Pfizer este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național. Harta centrelor de vaccinare este disponibilă la https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

(Jurnal)