Centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SarsCov 2, deschise la nivelul județului Giurgiu

0
249

Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Astfel, începând din data de 25.01.2022,  la nivelul județului Giurgiu, vor funcționa următoarele centre de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SarsCov 2:

-Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, str. București nr. 82 , program de lucru – luni-vineri orele 8,00-14,00

-Spitalul Orășenesc Bolintin Vale, B-dul Republicii nr. 5, Bolintin Deal, , program de lucru luni-vineri orele 8,00-14,00.

Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-Cov-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate. Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

(Jurnal)