Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 11.08.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 11.063 (dintre care 2 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate – 9.388;

  • în carantină la domiciliu – 705 persoane;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 4 persoane;

  • în izolare la domiciliu – 20 de persoane;

  • externate la cerere – 0 persoane.

Până în prezent, au fost testate 30.580 de persoane, dintre care 48 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

        În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19 apeluri prin serviciul de urgență “112”, în domeniul gestionării COVID-19.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

        Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

                             Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)