În timp ce în România, doar un sfert din polpulație s-a vaccinat, în Israel autoritățile înăspresc  regulile pentru persoanele ce dețin certificat verde Covid. El va mai fi valabil doar pentru cei vaccinați cu doza a treia sau pentru cei care nu au împlinit șase luni de la rapel.

Din acest motiv, aproape două milioane de israelieni riscă să rămână fără Certificat verde în următoarea perioadă.  Ei vor fi nevoiți să-și facă și a treia doza dacă vor să beneficieze de certificat în continuare. De asemenea, potrivit Haaretz, mai sunt exceptați cei care au trecut prin boală, dar au primit cel puțin o doză de vaccin.

Acest certificat este necesar pentru accesul în magazine, restaurante, săli de sport sau evenimente culturale. Totuși, imediat după anunțul guvernului, platforma informatică ce emitea aceste certificate a picat, astfel că este de așteptat ca noile reguli să fie implementate cu întârziere.

Până acum, aproape două treimi din populația Israelului a fost vaccinată cu schema completă Pfizer. Totodată, puțin sub o treime au primit și a treia doză (booster). În total, 15% din populație nu este vaccinată cu nicio doză. Sâmbătă, Israelul a înregistrat 1.709 cazuri de Covid (cu o rată de pozitivare a testelor de 2,7%), dintre care o mie în rândul persoanelor nevaccinate. Totodată, au fost raportate nouă decese.

Iată cum, însuși poporul ales de Dumnezeu, nu se lasă în grija Domnului, așteptând vreo minune, ci încearcă să se salveze de la o boală nimicitoare, care, așa cum am constatat cu toții, atunci când este ignorată, nu are milă de nimeni.

(Jurnal)