În perioada 01.10.2021-08.10.2021 Poliția Locală Giurgiu a verificat un număr de 378 de persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu, în diferite locații, pe raza municipiului, cu privire la respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

Cu această ocazie,  două persoane, aflate în izolare/carantină, nu au fost găsite la domiciliul declarat. Ele  au fost sancționate, fiecare în parte, conform art. 65, lit.o (“nerespectarea interdicției de carantinare”), din Legea nr. 55/15.05.2020, cu amendă în valoare de 1000 lei. De precizat că   cele două  persoane se aflau în izolare/carantină,  ca urmare a Deciziilor  emise de D.S.P. Giurgiu.

            Tot în această perioadă au fost constatate 25 de fapte contravenționale, din care 23 au fost sancționate cu amenzi, în valoare totală de 7620 lei , iar douăcu Avertismente scrise.

Dacă ar fi să  întocmim un clasament al cauzelor contravențiilor aplicate, pe primele locuri s-ar clasa cele legate de cerșetorie și amenzile pentru deranjarea liniștii publice.  Aspecte despre care ne propunem să discutăm cu o altă ocazie.

Iată în rândurile de mai jos pentru ce  au fost aplicate toate aceste sancțiuni :

 – 10 amenzi pentru deranjarea ordinii și liniștii publice . Din rândul acestora amintim cerșetoria, satisfacerea nevoilor fiziologice în zone publice, tulburarea liniștii publice prin strigăte și zgomot . după orele 22.00, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public (stradă).

 – 4 amenzi pentru ocuparea abuzivă a parcărilor alocate de domiciliu;

 – 2 amenzi pentru căutarea în pubelele municipale;

 – 1 amendă pentru ocuparea terenului aparținând domeniului public, fără acord;

–  8 amenzi  pentru alte acte și fapte prevăzute și interzise de lege .

              În  același interval de timp au fost preluate un număr de 18 sesizări telefonice, prin Dispeceratul instituției : alarme la instituțiile de învățământ monitorizate, blocare căi de acces, ocupare abuzivă a locurilor de parcare reședință, deținute prin abonamente, etc.

              De asemenea, Poliția Locală a continuat activitatea de fluidizare a traficului rutier, internațional de mărfuri, în sistem integrat cu celelalte forțe colaboratoare, în sensul giratoriu de la intrarea în municipiu.

             Conducerea Direcției îi solicită pe cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze la Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

(Jurnal)