În ciuda restricțiilor impuse prin Ordin CNSU, administratorul marketului ”Luci și Iuli” acuză autoritățile giurgiuvene că nu-l lasă să vândă după ora 21.00

0
1451
Luci și Iuli

În ciuda restricțiilor impuse prin Ordin CNSU, administratorul marketului ”Luci și Iuli” acuză autoritățile giurgiuvene că nu-l lasă să vândă după ora 21.00

Pe o postare apărută pe Facebook, realizată în seara zilei de 11 ianuarie, de către administratorul  marketului ”Luci și Iuli”, (magazin localizat pe șoseaua „1 Decembrie 1918”), acesta reproșează organelor de Poliție, în plină stradă, faptul că ar fi fost sancționat pentru că vindea produse, după ora 21.00, vezi alăturat link-ul: (https://www.facebook.com/100044186923488/posts/256657929150436/?extid=0&d=n)

De precizat faptul că nu este prima dată când administratorul acestui market intră în conflict cu autoritățile locale. Trebuie menționat că în imaginile înregistrate pe telefonul mobil, administratorul folosește drept pretext două tinere ce tocmai încercau, la acea oră înaintată, să cumpere pâine, care la rândul lor au fost sancționate. În înregistrare, administratorul magazinului  acuză organele de poliție că  intervenția  lor este abuzivă.

Deși în alte situații i-am dat dreptate domnului Dumitru Lucian, administratorul magazinului mai sus menționat, de data aceasta însă ar trebui să înțeleagă că măsura luată la nivelul întregii țări trebuie respectată de oricine.

Pentru a nu fi acuzați de partizanat redăm mai jos textul ordinului emis de Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), în acest sens: „Toate magazinele, cu excepția benzinăriilor, farmaciilor, plus cei care au livrări la domiciliu, restaurante, firme de transport care preiau mâncare, se vor închide la ora 21.00.

Menirea acestei măsuri luate este limitarea mobilității și a contactului între persoane. Excepții de la Ordin fac doar cei care asigură livrarea produselor la domiciliu, farmaciile, benzinăriile și o serie de alte unități ce sunt exceptate, care rămân deschise.

Mai mult de atât, în imaginile postate pe Facebook este acuzat și primarul municipiului Giurgiu de faptul că ar fi unul dintre cei ce l-ar împiedica pe administratorul magazinului ”Luci și Iuli” să asigure cumpărătorilor giurgiuveni, mărfurile solicitate.

Dincolo de orice alt comentariu, Dumitru Lucian trebuie să înțeleagă că acolo unde e LEGE, nu-i tocmeală, iar situația disperată în care ne aflăm ne cere tuturor să avem o atitudine civică decentă, prin care să nu punem în vreun fel sănătatea și respectiv viața cetățenilor, în pericol, de dragul profitului.

În replică la acuzațiile nefondate ale administratorului magazinului „Luci și Iuli”, vă oferim și punctul de vedere al Poliției locale Giurgiu:

Ca urmare a evenimentelor popularizate pe o rețea de socializare, din data de  11.01.2021, cu referire la acțiunea Poliției locale privind sancționarea  unei lucrătoare a magazinului “Luci și Iuli” din Strada Vlad Țepeș, surprinsă în timp ce comercializa produse din magazin, în intervalul orar 21.00-05.00, facem precizarea că fapta contravine prevederilor  Legii nr.55/2020, privind măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

De asemenea, au fost sancționate și alte două persoane de sex feminin, care nu au putut prezenta declarația pe proprie răspundere, pentru a circula în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, așa cum prevede legislația în vigoare, în perioada Stării de alertă, instituită prin H.G. nr. 1065/2020.

Menționăm că polițiștii locali au acționat legal, în cadrul Dispozitivului de menținere a ordinii și siguranței publice, din care D.P.L Giurgiu face parte, constituit la nivelul I.P.J. Giurgiu,  respectând procedurile de lucru în vigoare.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate la minimum prevăzut de lege.

(City ZEN)