În cadrul „Nopţii bibliotecilor”, sâmbătă, 13 octombrie 2018, porţile Bibliotecii Judeţene „I. A. Bassarabescu” Giurgiu se vor deschide larg pentru a-şi primi aşa cum se cuvine prietenii, tot mai mulţi de la un an la altul.

Cei interesaţi sunt invitaţi să viziteze secţiile şi depozitele bibliotecii, primind totodată şi informaţii despre organizarea colecţiilor, despre profesia de bibliotecar şi despre drumul parcurs de carte de la intrarea în bibliotecă şi până când ajunge în mâna cititorului.

“La acest final de săptămână este şi „Noaptea iertării”, adică biblioteca va fi „indulgentă” cu utilizatorii „uituci”, care nu au returnat documentele împrumutate la timp, astfel că ei vor putea restitui aceste documente fără a fi penalizaţi. Am luat această decizie pentru că este bine ca, la un moment dat, să existe un punct zero, de la care să pornim. Mai mult, am vrut ca oamenii să vadă în Biblioteca Judeţeană un prieten, nu un duşman, pus doar să pedepsească o greşeală, la un moment dat…”, ne spunea directorul Bibliotecii Judeţene “I.A. Bassarbescu”, Daniela Bardan.

În cadrul aceluiaşi eveniment, va avea loc, alături de “piesa de rezistenţă” – momentul de lectură şi muzică susţinut de Ovidiu Scridon, va avea loc şi vernisajul unei expoziţii indeite: o expoziţie de ceasuri, în care vor putea fi admirate ceasuri vechi, cele mai important fiind un ceas Ulysse Nardin, Locle & Geneve, din 1899, considerat ceas de tranşee, precum şi un Roscopf Patent GCN de buzunar din 1902, care a aparţinut unuia din fiii boierului Tane Greceanu, moşier la Moşia Gostinu.

(JGR)