Să ajungi la vârsta de 100 de ani, pare un record în zilele noastre, iar atunci când te naști în anul Marii Uniri, în 1918, viața ta înseamnă totodată și istorie.

Rămânând în registrul acțiunilor destinate surprizelor organizate persoanelor din județul Giurgiu ce au împlinit 100 de ani, polițiștii giurgiuveni s-au deplasat de data acesta  într-o altă comună din județ.

Aici, la Gostinu,  le-a fost gazdă  o femeie minunată ,  bunica Stanca , cea  care anul acesta împlinește 100 de ani.

Care este cheia longevității ei? Nu a fost  greu de aflat. Statornicia, credința, echilibrul, voia bună și  nu în ultimul rând, dragostea de locurile natale… 

Polițiștii giurgiuveni , ce aparțin, mulți dintre ei,  acestor  locuri , asemenea mamei Stanca, înțeleg, simt și împărtășesc aceleași emoții…

Iată de ce,   joi, 28 iunie, un grup de polițiști giurgiuveni  au mers la mamaia Stanca, i-au sărutat mâna și obrajii brăzdați de timp, i-au cântat la mulți ani și i-au organizat  cea mai frumoasă zi din viața ei, după cum ea însăși mărturisea.

La finalul acestui moment, mama Stanca a plâns cu  lacrimi mari,  ce au udat  steagul tricolor oferit de polițiști , mulțumindu-le și  binecuvântându-i  pentru gestul lor emoționant pe care i l-au creat. 

(Jurnal)