AcasăActualitateIMPORTANT DE ŞTIUT: Măsuri necesare protejării branşamentelor împotriva îngheţului

IMPORTANT DE ŞTIUT: Măsuri necesare protejării branşamentelor împotriva îngheţului

“APA SERVICE” SA recomandă utilizatorilor să ia măsurile necesare pentru preîntâmpinarea neajunsurilor legate de riscul de îngheţ al instalaţiilor şi amenajărilor aferente alimentării cu apă. Pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste situaţii, venim în întâmpinarea clienţilor noştri cu câteva recomandări tehnice.

·         Protejaţi căminul de apometru!

– îngheţul apei din reţelele de distribuţie apare prima oară în căminul de apometru, după care se propagă către branşament şi reţeaua interioară. Protecţia instalaţiilor din căminul de apometru este la fel de importantă, întrucât aici sunt marea majoritate a armăturilor, apometre, robinete, coturi, adică locuri unde pot apărea diminuări ale secţiunii utile şi unde se formează gheaţă în situaţia în care nu există circulaţie a apei pe reţea.

– asigurati-vă că rama şi capacul căminului sunt bine fixate iar capacul este închis ermetic;

– izolaţi termic instalaţiile de apă şi armăturile din cămin (robineţi, coturi) ;

·         Protejaţi apometrul!

– Conform Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, clienţii au obligaţia „să se preocupe de asigurarea integrităţii sistemelor de măsurare”. În cazul în care apometrul îngheaţă, costurile de remediere (contravaloarea aparatului de măsură, manopera aferentă înlocuirii,) revin în exclusivitate clienţilor;

– Verificaţi temperatura în jurul contorului cu ajutorul unui termometru plasat în apropierea sa pentru a obţine o citire corectă a contorului. Apa neaflată în mişcare va îngheţa la 0 grade Celsius.

– Daca contorul este amplasat în exterior, asiguraţi-vă în plus că acesta este protejat cu materiale izolatoare, care să reducă/împiedice îngheţarea contorului.

– protejaţi contorul împotriva îngheţului asigurând însă în permanenţă accesul reprezentanţilor “APA SERVICE” SA pentru citirea indexului, verificare sau control

 

  • Protejarea ţevilor şi a branşamentelor de alimentare cu apă:

– Izolaţi ţevile. Dacă aveţi o chiuvetă montată pe un perete exterior, izolaţi tevile;

– Ventilaţi spaţiile de sub chiuvetă, pentru a permite aerului cald să pătrundă la ţevi;

– Îndepărtaţi tuburile flexibile de la racordurile exterioare;

– Opriţi alimentarea cu apă spre robineţii din exterior şi, dacă este posibil, goliţi ţevile complet.

·         Consumaţi constant apă!

– Multe din problemele cauzate de îngheţ s-au înregistrat la capetele de reţea, acolo unde consumul este mai scăzut şi neuniform.

– Nu realizaţi construcţii în apropierea reţelelor de apă! Construcţia de cămine şi alte corpuri betonate în imediata apropiere a reţelelor de distribuţie a apei facilitează îngheţul.

Ȋn cazul în care, în urma măsurilor luate, sau în lipsa acestora vor apărea situaţii de îngheţ a conductelor este necesar să cunoaşteţi următoarele:

– nu acţionaţi asupra apometrelor instalate la limita de proprietate, în cazul în care sunt înghetate  apometrele, nu încercaţi sã le dezghetaţi singuri, anunţaţi dispeceratul “APA SERVICE” SA

–  dacă problema a apărut la instalaţia  proprie (reţeaua interioară) rugaţi vecinii să vă dea un vas cu apă caldă pe care o turnaţi încet peste conductă, în zona îngheţată;

–  nu folosiţi focul deschis pentru dezgheţarea conductelor;

“APA SERVICE” SA reaminteşte utilizatorilor de necesitatea verificării conductelor de apă şi a eventualilor robineţi montaţi pe instalaţie, pentru a vă asigura că nu există fisuri sau pierderi de apă care ar putea favoriza îngheţarea conductelor.

Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, Dispeceratul “APA SERVICE” SA vă stă la dispoziţie la numărul de  telefon: 0246/21 57 18.

APA SERVICE” SA Giurgiu

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
27.1 ° C
27.1 °
27.1 °
60 %
3.7kmh
100 %
Dum
37 °
lun
37 °
mar
35 °
mie
38 °
joi
25 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com