CSM a avizat negativ imunitatea aleşilor la acuzaţiile de corupţie. Ce vor decide însă parlamentarii…

1
153

Deputatul Cătălin Rădulescu a  înaintat anul trecut un amendament prin care ar dori aleșii – senatori, deputaţi, primari sau consilieri – să aibă imunitate penală.

Cu alte cuvinte, toţi aceştia NU vor mai fi funcționari publici în sensul legii penale, iar faptele lor de corupţie NU vor mai putea fi pedepsite. O altă modificare, retrasă ulterior de cel poreclit “deputatul-mitralieră”, viza abrogarea articolului 299 din Legea nr. 286/2009, privind Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Deputatul doreşte noi reguli pentru numirea şefilor din Ministerul Public, dar şi noi proceduri legate la desfăşurarea proceselor penale. El a renunţat la unele modificări în ultimul moment.

Avizul CSM este strict consultativ. Propunerile lui Rădulescu contrazic din multe puncte de vedere modificările adoptate de Comisia Iordache și ca urmare ar putea să nu mai fie votate în legislativ.

 

1 COMENTARIU

  1. […] Deputatul Cătălin Rădulescu a  înaintat anul trecut un amendament prin care ar dori aleșii – senatori, deputaţi, primari sau consilieri – să aibă imunitate penală. Cu alte cuvinte, toţi aceştia NU vor mai fi funcționari publici în sensul legii penale, iar faptele lor de corupţie NU vor mai putea fi pedepsite. O altă modificare, retrasă ulterior de cel poreclit “deputatul-mitralieră”, viza abrogarea articolului 299 din Legea nr. 286/2009, privind Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Deputatul doreşte noi reguli pentru numirea şefilor din Ministerul Public, dar şi noi proceduri legate la desfăşurarea proceselor penale. El a renunţat la unele modificări în ultimul moment. Avizul CSM este strict consultativ. Propunerile lui Rădulescu contrazic din multe puncte de vedere modificările adoptate de Comisia Iordache și ca urmare ar putea să nu mai fie votate în legislativ.   Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro Articol sursa: CSM a avizat negativ imunitatea aleşilor la acuzaţiile de corupţie. Ce vor decide însă parlamen… […]