Un agent de poliţie giurgiuvean a fost trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului

0
657

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată a inculpatului M.F.A., agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea  făptuitorului.

În fapt, la data de 26.07.2016, în jurul orelor 2200, deşi cunoştea că numitul C.I.  era cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, în stare de arest la domiciliu, fiind însărcinat să verifice respectarea acestei măsuri, dispusă de către instanţa de judecată competentă, agentul de poliţie M.F.A. l-a luat pe acesta de la  domiciliu cu autoturismul personal și au participat împreună cu mai multe persoane  la o petrecere privată.

Dosarul penal a fost constituit ca urmare a sesizării Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu, iar ofițerii acestui serviciu au efectuat activitățile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz prin ordonanțele de delegare emise în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.                   

 

                   SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE GIURGIU