Ieșirea ALDE de la Guvernare crează riscul ca mai multe categorii de bugetari să nu mai încaseze salariile pe 15 septembrie

0
330

Lovitură pentru o categorie de angajați români! Ieșirea ALDE de la guvernare a creat un întreg scandal între premierul Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, cei mai afectați fiind o parte din bugetari.

Scandalul politic s-ar putea transforma în mişcări de stradă deoarece mai multe categorii de bugetari riscă să nu-şi încaseze salariile pe 15 septembrie.

Conform unor surse oficiale din Guvernul Dăncilă, situaţia este gravă la fostele portofolii deţinute de ALDE, unde nu s-a delegat dreptul de semnătură către secretarii de stat. Astfel, angajaţii din Energie, în frunte cu companiile miniere, şi cei de la Mediu au şanse mici să-şi încaseze salariile la timp în această lună. La celelalte ministere unde sunt interimari cărora le va expira mandatul săptămâna viitoare, conform aceloraşi surse, deja s-a delegat dreptul de semnătură către secretarii de stat şi nu se preconizează probleme.

Nu este singura problemă. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat în acest context, că Guvernul nu se poate întruni în şedinţe şi nu poate nici să emită ordonanţe de urgenţă, având în vedere că echipa este incompletă.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la rândul ei: „Trebuia să avem ședință de Guvern. Înainte de a veni la recepția spitalului de la Mioveni am avut un Forum cu românii din străinătate. Trebuia să avem pe agenda ședinței de Guvern o ordonanță de urgență prin care prelungeam termenul de înscriere în registrul electoral al românilor din Diaspora pentru votul prin corespondență. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt multe obiective care nu mai pot aștepta. Această blocare a însemnat că tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie să ducem sătpămâna viitoare și cred că acest lucru nu este un lucru normal”, a declarat Viorica Dăncilă, la Mioveni.

(Jurnal)