MEC menţionează că în la această dată, în țară sunt 173 de unităţi de învăţământ în care  se învaţă online din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar în 182 ca urmare a ratei de incidenţă din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli,  în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

„Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ”, afirmă sursa citată.

MEC reaminteşte că, potrivit Ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării şi al ministrului Sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate – numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie”, explică MEC.

La Giurgiu, conform informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, din cele 186 de unități școlare, un număr de 45 învață după scenariul galben (învățare mixtă, atât prezența fizică, dar și on-line) , alte patru după scenariul roșu. Din cele patru unități școlare care învață după scenariul roșu, doar două au aplicat această metodă din cauza COVID 19, în celelalte două cazuri fiind vorba despre problem de infrastructură.

(Jurnal)