După mai bine de trei săptămâni de lucrări – atât la interior, cât și la exterior – de luni, 5 octombrie, Hala din Piața Centrală a fost redeschisă.

După cum preciza, pentru „Jurnal giurgiuvean”, Cristi Trăistaru,  directorul Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Giurgiu, administratorul Halei Centrale, lucrările au costat aproximativ 1,5 miliarde de lei vechi, și au fost executate, în urma unei licitații, de către o firmă din afara Primăriei.

„Avem 20 de boxe în această hală, care sunt închiriate de diverși agenți economici. Aceștia au beneficiat de lucrări de reparație în exteriorul boxelor, datoria lor fiind de a-și igieniza interiorul și de a  efectua lucrările necesare la rețeaua electrică”, ne spunea directorul Direcției Patrimoniu.

Lucrările executate la Hala Centrală au reprezentat, după cum mai declara directorul Cristi Trăistaru, lucrări de schimbare a tâmplăriei vechi, din metal, cu una nouă, din PVC. De asemenea, au fost înlocuite geamurile, iar hidroizolația a fost schimbată. La interior, lucrările au constat în tencuieli și vopsit pereții.

„După cum se știe, inițial Hala trebuia redeschisă pe data de 24 septembrie dar, din pricina unor probleme depistate după începerea lucrărilor, am fost nevoiți să prelungim acest termen. Este vorba despre o serie de probleme la conductele de canalizare din subsol, conducte ce au necesitat înlocuirea. De altfel, din cauza acestor probleme în interiorul halei, aproape în permanență, persista un miros greu. Acum, cei de la APA SERVICE au înlocuit aceste conducte vechi, au efectuat un nou racord la ieșirea din Hală, cu un cămin cu decantor, astfel că acum hala este racordată la rețeaua principală de canalizare de pe strada Ecaterina Varga”, a mai precizat Cristi Trăistaru.

Ultimele lucrări de reparații (nu foarte ample) au fost făcute acum mai bine de trei decenii, chiar cu mult înainte de apariția corpului nou, construit în 1994.

De altfel, și acest nou corp de clădire urmează să intre, la rândul lui, într-un proces de reparații, în perioada următoare.

(Jurnal)