Hackerii au atacat mai multe societăți din Giurgiu. Câți bani au cerut ei administratorilor acestora…

0
663

De ceva timp în municipiul și județul Giurgiu, un grup de hackeri acționează asupra firmelor și societăților, solicitându-le substanțiale sume de bani. Patronul unui depozit ”angro” din Giurgiu ne spunea că după ce i s-a șters toată informația cu datele de gestiune ale firmei, a doua zi a primit o atenționare în care era avertizat că nu trebuie să încerce să restabilească conținutul informațiilor șterse din calculator pentru că este imposibil.

Ei au cerut 1.500 de *bitcoin, o (cripto)monedă virtuală ce circulă astăzi în mediul on line, a cărei preț se calculează în funcție de media valorilor de pe toate exchange-urile forex internațional ( Pretul este afișat în timp real iar graficul reprezinta pretul actual international în Euro sau Dolari).

Antreprenorul ne mai spunea că textul amenințării mai preciza că dacă nu va plăti în 72 de ore suma va crește la 2.000 de bitcoin și tot așa , în creștere, de la o zi la alta. După mai multe încercări de a reface informația virusată , agentul economic s-a declarat învins și a plătit peste 10.000 de lei, suma cerută de hackeri , bani depuși într-un buzunar/portofel (cont), al hakerilor.

Înștiințați de acest incident cadrele din Inspectoratul de Poliție Giurgiu i-au explicat giurgiuveanului că nu au la îndemână procedeele necesare pentru a-i prinde pe acești hackeri. Deși există un expert care se ocupă la acest moment în Giurgiu de infracțiunile on line, săvârșite de hakeri, deocamdată nu există însă niciun rezultat în acest sens. Evident că Poliția, după cum îi este obiceiul , nu suflă o vorbuliță presei despre aceste cazuri, lăsând opinia publică să se confrunte singură și neprevenită în niciun fel , de prezența acestor hackerii. Conform acelorași surse se pare că recent alte două instituții au căzut victime grupului de kackeri. Este vorba despre Spitalul județean și societatea Azochim Călugăreni. Singura soluție de a vă proteja de aceste infracțiuni virtuale rămân sistemele de protecție antivirus , performante, ce vă pot proteja cât de cât de lăcomia hackerilor.

(Jurnal)

  • Bitcoin este prima monedă virtuală descentralizată mondială (criptomonedă). Este un activ în întregime digital și nu este controlat de nicio autoritate centrală (cum ar fi o bancă).