Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu, Dan Motreanu, se află printre cei zece liberali care vor reprezenta România în Parlamentul European de la Bruxelles, ca urmare a scrutinului de duminică, 26 mai. 

Dan Ștefan Motreanu s-a născut la data de 11 septembrie 1970 în orașul Orăștie (județul Hunedoara). A absolvit în anul 1995 Facultatea de Litere și Filozofie-Istorie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. După absolvirea facultății, a lucrat ca profesor de istorie și cultură civică la Alba Iulia (1995-1997) și ca redactor la ziarul Observator și corespondent al agenției de știri Mediafax în jud. Alba (1996-1997).

În anul 1997, este numit ca expert parlamentar. În paralel, își continuă și studiile, absolvind cursul postuniversitar la distanță de „Dezvoltare a Abilităților Antreprenoriale” organizat de Universitatea Neuchatel (Elveția) și de Fundația Româno-Elvețiană (1998). Între anii 1998-1999, urmează cursuri de pregătire privind derularea fondurilor europene organizate de Comisia Europeană. Apoi, în anul 2000, a absolvit cursuri postuniversitare la Facultatea de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, obținând diploma de „Manager în Administrația Publică”.

Ca urmare a studiilor absolvite, Dan Motreanu a îndeplinit funcțiile de Șef de serviciu la Agenția pentru Dezvoltare Regională „Centru” (1999-2001) și de Director al Unității de Implementare „Proiectul de dezvoltare rurală a Munților Apuseni” – finanțat de FIDA (2001-2002). În anul 2005, a absolvit și Colegiul Național de Apărare. În prezent, este student la cursurile de masterat în „Relații Publice și Comunicare” ale Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Din 1990 este membru PNL, este căsătorit și are doi copii.

Începând cu luna februarie 2019, este preşedinte interimar al PNL – organizaţia judeţeană Giurgiu. 

(Jurnal)