Acasă Actualitate Guvernul a decis că 2 decembrie este zi liberă pentru bugetari, cu recuperare pe 17 decembrie

Guvernul a decis că 2 decembrie este zi liberă pentru bugetari, cu recuperare pe 17 decembrie

0
Guvernul a decis că 2 decembrie este zi liberă pentru bugetari, cu recuperare pe 17 decembrie

happy_at_work_52939600Guvernul a decis în şedinţa de miercuri ca 2 decembrie să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, urmând ca aceştia să recupereze ziua de muncă pe 17 decembrie sau să-şi prelungească timpul zilnic de lucru până la 16 decembrie.

„Pentru salariaţii din sectorul public, ziua de 2 decembrie 2016 se stabileşte ca zi liberă. Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 17 decembrie 2016 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 16 decembrie 2016, potrivit planificărilor stabilite”, se arată în hotărârea guvernului.

Potrivit hotărârii, noua zi liberă nu este valabilă pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

„Dispoziţiile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 decembrie 2016 şi nici participanţilor în aceste procese. Operaţiunile de încasări prin virament în relaţia cu instituţiile de credit, inclusiv încasările efectuate prin intermediul contului tranzitoriu se înregistrează în contabilitatea unităţilor trezoreriei statului cu data de 2 decembrie 2016”, se spune în textul adoptat.

www.mediafax.ro

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
8.6 ° C
8.6 °
8.6 °
72 %
3.2kmh
86 %
mie
8 °
joi
14 °
vin
17 °
sâm
18 °
Dum
20 °