Un autoturism de lux , furat din Belgia, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră…

0
188

mediaPoliţiştii de frontieră au descoperit un autoturism marca Mercedes – Benz, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, care figura ca fiind căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Belgia.

 În data de 22.11.2016, în jurul orei 21.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar Makariev G., în vârstă de 34 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes-Benz CLA 180, fabricat în anul 2013, pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare poloneze.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră doljeni au constatat faptul că certificatul de înmatriculare al autovehiculului nu prezintă elementele de siguranță specifice, fapt pentru care au procedat la efectuarea de verificări suplimentare.

În urma acestora, a rezultat faptul că autoturismul este dat în urmărire internațională prin Interpol, fiind căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Belgia, iar plăcuțele de înmatriculare aparţin unui alt autovehicul de aceeaşi marcă.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat maşina de la un cetăţean polonez şi nu ştia că ar fi  fost furată.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura indisponibilizării autoturismului, în valoare de aproximativ 20.000 euro, iar în cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracţiunilor de tăinuire la furt şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

(Jurnal)