Teama de epidemie de gripă i-a făcut pe giurgiuveni să ia cu asalt farmaciile din oraș, pentru a-și cumpăra fie vaccin antigripal, fie șervețele antibacteriene sau măști de protecție.

O scurtă documentare făcută de reporterii publicației noastre astăzi, 24 ianuarie, a scos la iveală o situație delicată: în nicio farmacie din municipiu nu se mai găseau, la orele prânzului, nici șervețele antibacteriene, nici măști de protecție.

Despre vaccin antigripal, nici nu poate fi vorba, la acest moment acesta lipsind cu desăvârșire atât din farmacii, cât și din cabinetele medicilor de familie.

Dacă în acestea din urmă șanse de a mai ajunge câteva doze sunt, ca urmare a unei adrese făcute de Direcția de Sănătate Publică Giurgiu către Ministerul Sănătății, prin care solicita acoperirea unui necesar de cel puțin o mie de doze (cât reprezintă diferența între cererea făcută la începutul perioadei optime de imunizare a populației, și numărul de doze care au ajuns în județul nostru fie direct de la Minister, fie prin redistribuire de la alte județe unde nu au fost consumate), în farmacii nu mai sunt șanse să se mai găsească vaccin antigripal, întrucât în depozite nu mai există nicio astfel de doză.