Grecia și Portugalia sunt două dintre desținațiile turistice preferate ale românilor. Acestea au relaxat regulile de călătorie și au renunțat, începând de luni, 7 februarie, la testele Covid negative obligatorii la intrarea în țară. Astfel, călătorii care vin din țările Uniunii Europene trebuie să prezinte DOAR certificatul european de vaccinare digital.

Portugalia a relaxat începând de astăzi, 7 februarie, restricţiile pentru străinii care deţin un certificat european digital COVID-19, renunţând la  obligativitatea prezentării un test negativ COVID-19 înaintea intrării pe teritoriul portughez, potrivit unui decret publicat duminică, 6 februarie, citează AFP.

Călătorii care dețin un certificat digital COVID-19 sau orice alt document „justificativ de vaccinare recunoscut” vor fi scutiţi de prezentarea unui test negativ la coronavirus la sosirea pe teritoriul portughez, potrivit deciziei guvernului de la Lisabona.

În aceeași situație se află și Grecia care va permite turiștilor care au un certificat european de vaccinare să intre în țară fără să prezinte un test negativ pentru COVID-19, începând tot de luni, 7 februarie 2022.

Guvernul elen a relaxat treptat restricțiile de călătorie impuse inițial pentru a combate răspândirea COVID-19, citează Mediafax.

De luni, va fi suficient certificatul de vaccinare digital, conform declarațiilor ministrului elen al turismului, Vassilis Kikilias, care a mai precizat că așteaptă ca turiștii să înceapă să sosească din 1 martie, mai devreme față de anii trecuți.

În aeroporturi se fac teste  aleatorii, iar dacă rezultatul testului este pozitiv, călătorii trebuie să stea în carantină timp de cinci zile.

(Jurnal)