După ce specialiștii ne-au asigurat la început de Pandemie că va fi suficient să ne vaccinăm cu o doză și apoi cu un rappel, iată că specialiștii vin acum să ne spună că e musai să facem și un booster, ceea ce alimentează suspiciunea populației.

Cert este că s-au înregistrat tot mai multe cazuri în Giurgiu în care, deși cu a treia doză făcută, o serie de cetățeni au fost depistați pozitiv. Unul din acestea este al unei tinere care ne mărturisea că, după ce în decembrie anul trecut a făcut a treia doză (booster), acum a fost din nou depistată pozitiv cu SARV-Cov-2. Ea bănuiește că infecția ar fi căpătat-o de la fetiță, care învață într-o clasă primară. Un alt caz, similar, acuză aceeași sursă de infecție: școala.
Iată de ce mulți dintre cetățeni se întreabă: mai este eficientă a treia doză de vaccin dacă oricum contactăm boala?
Experții din Israel cred că a treia doză (booster) vine cu o protecție de 2,5 ori mai mare decât cea realizată cu două. Ei consideră – în urma studiilor făcute – că la opt luni de la administrare, vaccinul Pfizer nu mai face față asaltului tulpinii Delta, dar că protejează într-o mare măsură formele grave de boală și decesele.
În acest context, Guvernul din Israel a aprobat administrarea unei a treia doze de vaccin (doză booster) și deja peste unmilion de oameni au primit-o.

(Jurnal)