”Un om care ajută oameni. Ne mândrim cu ea!” scriu polițiștii de frontieră, pe site-ul ITPF Giurgiu, despre colega lor,  Roxana Belachlavek care tocmai a fost premiată în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, pentru activitatea desfășurată în această sferă.

Conform textului postat, Roxana este un polițist de frontieră, de excepție. În timpul ei liber ea acționează ca voluntar al Asociației ”Ai Voință, Ai Putere”, unde se implică în buna funcționare a campaniilor umanitare destinate sprijinirii categoriilor defavorizate de la nivelul municipiului Giurgiu cât și din  împrejurimi.

Roxana este cea care a înființat un nou concept la nivelul județului Giurgiu, care constă intr-un magazin social pe care l-a numit: “Puterea faptelor bune”! Un magazin  în care poți găsi o gamă diversă de produse, donate de diferite firme sau magazine comerciale, produse  ce sunt destinate persoanelor  defavorizate, la prețuri simbolice.

La fiecare sfârșit de lună, cu sumele colectate Roxana susține derularea unor programe sociale cum sunt: ”Bursa socială ocazională și coș alimentar”, ”Ora de pregătire școlară” sau cel intitulat ”Alături de bătrâni”.

Întrebată ce înseamnă să fii un om bun, dedicat semenilor tăi, tânărul polițist de frontieră, a spus: “Să fii un om bun, responsabil și hotărât să faci pe cineva fericit, înseamnă pentru mine să fii voluntar. Iar sentimentul de împlinire pe care îl am atunci când împart momente de fericire este inegalabil.”

În numele redacției noastre îi urăm tinerei Roxana multă putere de muncă, iar Dumnezeu să o răsplătească pe mai departe cu tot ce este mai bun pentru  modul în care își manifestă zi de zi generozitatea față de oamenii cu probleme.

(Jurnal)