Mai multă #producţie înseamnă mai multă #mâncare şi, deci, #preţuri mai mici! Tocmai de aceea, în actualul context al #crizelor profunde şi suprapuse, este imperios necesar să fie cultivat fiecare metru de #teren agricol.

 #România trebuie să utilizeze integral suprafaţa sa agricolă, lucru vital nu doar pentru ţara noastră, ci pentru întreaga Europă!

Astfel, #PSD consideră că trebuie #reevaluate prevederile strategiei Uniunii Europene „From farm to fork” privind trecerea la o agricultură #ecologică şi îl susţine pe ministrul român al #Agriculturii în demersul său de a obține acordul Comisiei Europene, în acest sens.

România, cu 9,4 milioane de hectare de teren arabil, cu un sol atât de #fertil, NU îşi poate permite să renunțe la a mai cultiva 4% din suprafața sa agricolă, adică aproape 300.000 de hectare!

Uniunea Europeană impune României și statelor membre ca, din viitorul program, de la 1 ianuarie 2023, să lase 4% din suprafața agricolă necultivată, astfel încât să apară elemente de biodiversitate și de peisaj.”

(Cristina Elena Dinu- deputat PSD Giurgiu)