EDITORIAL. Giurgiu ,  un oraș sărac cu oameni bogați…” bă fraierule care ești”!

0
1054

Proiectul votat în Consiliul local Giurgiu, privind sancționarea celor ce nu respectă  Regulamentul destinat vehiculelor staţionate și parcate neregulamentar/abandonate pe domeniul public,  regulament ce statuează atât  obligații cât  și sancțiuni,  a   creat în mediul online o adevărată isterie.  Argumentele contra au fost ridicate on line de către”sărăcii   municipiului” (?!) care se plâng că nu au locuri de muncă, nu dispun de investiții și nu înțeleg oportunitatea acestei măsuri, dar în schimb au mașini, și de aia le pasă de această măsură ce le adduce, cred ei, mari prejudicii… 

   Probabil că la prima citire vă vor da   lacrimile, însă ulterior,  când vă veți  desprinde de mediul online și ca simplii pietoni  vă veți deplasa pe străduțele orașului, veți realiza că sărăcia asta lucie de care se plâng unii, crează în același timp o apetență extraordinară pentru achiziționarea de autoturisme.   

   În mod paradoxal nu avem locuri de muncă, ne plângem de greutăți materiale,  dar avem în proprietate 2-3 autoturisme. Fiecare membru al familiei  cu mașina lui!  Jenant este faptul că din rândul celor ce se plâng de această măsură (ce în celelalte state europene se aplică de zeci de ani),  sunt  proprietari care  circulă cu ”procură” , adică în mașinile acelea înmatriculate în Bulgaria. Oamenii aceștia care fac pe nemulțumiții , care contestă ridicarea autoturismelor , circulă de ani buni, fără să plătească nicio taxă comunității locale!  Cetățeni ce își parchează mașinile unde vor basca lor, în virtutea faptului că ei sunt cetățeni europeni și au drepturi, nu-i așa!?

 În schimb, cetățenii onești care plătesc taxe și impozite,  ba și câte un bonus pentru  locul de parcare închiriat , sunt percepuți ca niște bieți fraieri  de provincie…

  De ceva timp autoturismele expuse la vânzare au fost înghesuite în fața magazinului ”Jysk”, după ce au fost alungate de pe terenurile adiacente a mai multe supermarketuri locale. Și asta în ciuda încercării municipalității de a pune la dispoziția acestora un spațiu supravegheat  24 din 24 de ore. Încercare eșuată însă căci posesorii autoturismelor de vânzare și-au dorit ca  serviciul acesta să se facă ”moca” sau la un preț modic , cât  intrarea  la un veceu public.

  Să nu mai vorbim despre   cetățenii care și-au lăsat abandonate mașinile prin te miri ce locuri din oraș și care, în mod abuziv, ocupă domeniul  public.

  Un lucru rămâne cert și dovedit statistic: într-un oraș în care   după cum am observat  din comentariile on line, se plâng de sărăcie, numărul mașinilor este mai mare decât cel al cetățenilor Municipiului!

 În consecință,  bolizii de lux și numărul foarte mare de autoturisme demonstrează că locuim într-un oraș sărac, dar cu oameni prosperi. 

  Sunt și cazuri  de cetățeni ( cu un anume nivel de pregătire și educație)  care deși locuiesc în case mai mult decât modeste, au în fața imobilului  bolizi de lux, mașini ce poartă adesea  numere de Bulgaria .

  Nemulțumiți de măsura ce urmează a fi aplicată, sunt și  din rîndul acelora care locuiesc în case cu  zece camere și tot atâtea turnulețe ce deși  nu  au niciun loc de muncă,    dețin mașini  de ultimă generație,  o categorie social  ”autoexceptată” de la plata  taxelor și impozitelor ! Că oricum, chiar dacă îi amendezi  constați că  ai consumat hârtia degeaba, întrucât oamenii nu au de gând să le plăteasă vreodată și că nu au nimic trecut pe numele lor.   Deci nu poți să îi execuți. Indivizii ăștia – ce pot fi văzuți zi de zi la casele de pariuri sportive sau pe la terasele barurilor din localitate –  conduc de obicei o mașină care nu  este a lor , dar despre care   jură (pe fetele trimise să se prostitueze prin Spania și pe jointurile vândute elevilor de liceu)  că sunt daruri  de la… Moș Crăciun!

   În concluzie , vreți să știți de ce nu doresc unii ca autoturismele lăsate vraiște prin oraș să fie ridicate de municipalitate? Păi  uite d‘aia, că  unora tare le mai  place totul ”moca”!  Și pentru că pe ei  nu îi  întreabă nimeni de sănătate, de unde au bani să joace, să stea și să toaceANAF-ul e numai  pentru ăștia de trag de dimineața până noaptea târziu…

  Iată de ce Giurgiu  este, cu certitudine,  un oraș sărac cu oameni bogați , în care băieții ”dăștepți„ dacă vor fi  întrebați de ce nu merg și ei la servici , ca ceilalți , vă vor răspunde:             ” – Pentru că nu ne place frate munca că facem riduri!… ai priceput băăă,  fraierule care ești!”

 (City ZEN)