Rudolf Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a fost plătit de o firmă de lobby din Statele Unite, pentru a trimite scrisoarea adresată preşedintelui Klaus Iohannis.

Politicianul american, care nu deţine nicio funcţie publică la Washington, a recunoscut pentru publicaţia Politico faptul că a primit bani de la compania de lobby, dar nu a dezvăluit despre ce sumă este vorba. Declaraţia lui Giuliani vine la o zi după ce ambasada americană la Bucureşti s-a delimitat de scrisoarea fostului primar de New York printr-o precizare extrem de clară,Guvernul Statelor Unite nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani.”

Într-o declarație pentru Politico, Giuliani a declarat că scrisoarea sa s-a bazat pe „un raport al fostului director FBI Louis Freeh”, patronul unei firme de consultanță numită Freeh Group International Solutions. „Ei îmi plătesc onorariul”, a declarat Giuliani. Grupul Freeh nu a răspuns deocamdată solicitărilor presei de a răspunde câți bani a primit avocatul lui Donald Trump pentru scrisoare. Fostul director FBI Louis Freeh este avocatul omului de afaceri fugar Puiu Popoviciu, dar s-a ocupat și de problemele cu legea ale lui Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu.

Politico.eu notează că avocatul preşedintelui american Donald Trump a fost plătit de o firmă globală de consultanţă când a trimis, săptămâna trecută, o scrisoare preşedintelui Iohannis prin care cerea verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunile asupra judecătorilor. Giuliani, care îl reprezintă public pe liderul de la Casa Albă, a declarat pentru site-ul Politico.eu că scrisoarea sa „se bazează pe un raport revizuit” de fostul director FBI, Louis Freeh, care în prezent deţine o firmă globală de consultanţă numită Freeh Group International Solutions.