Mai mulți cetățeni giurgiuveni  ne-au solicitat să îi lămurim cum pot proceda dacă  doresc  să petreacă ziua de 8 martie cu familia, rudele  sau cu prietenii, temători de perspectiva mai puțin fericită  ca în timpul micii petreceri de familie  să se trezească la masă cu organele de poliție , iar în cele din urmă,  amendați.

Pentru un răspuns oficial privind acest lucru, am  apelat la Instituția Prefectului, abordând-o chiar pe Prefecta Matei Aneta,  care ne-a spus: Începând cu data de 4 martie rata de incidența este peste 3 (la mia de locuitori – n.red.) . În consecință noi așteptăm până mâine (5 martie – n.n.)  pentru a putea lua o decizie în acest sens.

Dacă lucrurile se vor menține la acest nivel, intrând în scenariul roșu, vom închide din nou restaurantele, sălile de jocuri de noroc și școlile,  ce vor aplica sistemul cursurilor on line. La acest moment ( 4 martie – n.n.) suntem cu rata de incidență între 1,5 și 3, iar din punct de vedere al regulamentului, localurile ar trebui să funcționeze la capacitatea de 30%. 

Este adevărat că omul care își face o rezervare nu știe  câți consumatori vor lua loc în restaurant în acea zi și la acea oră. Asta râmâne în  responsabilitatea administratorului de local. Consumatorii trebuie să țină cont însă ca la aceeași masă să nu se strângă mai mult de 6 persoane și din același grup.

Acest lucru, așa cum precizam,  cade în responsabilitatea consumatorului. Dar așa cum evoluează lucrurile, rata de incidență fiind în continuă creștere de câteva zile, cu siguranță mâine închidem –  ne mai spunea Prefectul județului Giurgiu , Aneta Matei.

(Florian Tincu)