În urma postărilor repetate, pe o rețea de socializare, cu privire la aruncarea gunoiului menajer, în coșurile stradale, aducem la cunoștință cetățenilor giurgiuveni că această faptă este interzisă, conform prevederilor  art.9, al.(9), lit. a, din H.C.L.M. nr.6/2013, modificată și completată și se sancționează contravențional cu amendă de la 300 la 1.000 lei, pentru persoane fizice și între 2.000 și 5.000 lei, pentru persoane juridice.

Gunoiul menajer trebuie depozitat numai la platformele special amenajate, din vecinătatea imobilelor (blocurilor) iar cetățenii care locuiesc la case, vor depozita gunoiul menajer  în europubela personală, pe care operatorul local de salubrizare o va ridica, în zilele prestabilite.

 În speranța că aceste informații vor ajunge la cât mai mulți cetățeni, poliția locală verifică respectarea acestor prevederi, luând măsurile care se impun. Așteptăm colaborarea fiecărui cetățean, prin transmiterea de imagini și informații, pe care instituția noastră le-ar putea folosi  pentru aplicarea unor sancțiuni contravenționale.

 Rugăm cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

(Direcția Poliției Locale)