sâmbătă, aprilie 19, 2025
Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Gheorghe Ştefan (Preşedinte PNL Giurgiu): „Deşi sunt încă supărat, nu voi părăsi organizaţia Giurgiu! Zvonurile sunt zvonuri!”

Gheorghe Ştefan (Preşedinte PNL Giurgiu): „Deşi sunt încă supărat, nu voi părăsi organizaţia Giurgiu! Zvonurile sunt zvonuri!”

0

stefanUltimele luni, scurse de la alegerile parlamentare, au fost presărate, în organizaţia judeţeană Giurgiu a PNL, de animozităţi, de dispute. Unele au fost făţişe, expuse mai mult în mediul on-line al paginilor de socializare, altele ascunse după ferestrele şi în spatele uşilor (uneori) închise ale sediilor de partid. Printre discuţiile respective, s-a strecurat şi un zvon conform căruia preşedintele actual, Gheorghe Ştefan, ar avea de gând să părăsească organizaţia pentru a se muta, cu totul, la Bucureşti.

 

Cel mai în măsură pentru a lămuri aceste zvonuri  este chiar Gheorghe Ştefan.

 

Reporter: Sunt adevărate zvonurile că veţi pleca din PNL Giurgiu?

Gheorghe Ştefan: Nu, absolut deloc nu se pune problema. O să merg, drept dovadă, în fiecare organizaţie, în fiecare localitate, pentru a reface organizaţiile, pentru a organiza alegerile interne şi abia după ce voi termina această muncă, voi lua şi o decizie.

 

R: Veţi candida pentru funcţia de preşedinte de organizaţie la alegerile din luna mai?

G.Ş.: Eu oricum am spus că rămân alături de echipa PNL. Vom vedea după evaluarea mea, dar, da, probabil că voi candida!

 

R: Aşadar, nu vă veţi rupe de politică, cu atât mai mult de politica giurgiuveană…

G.Ş.: Asta nu depinde numai de mine, depinde şi de colegii mei; dacă o să am susţinere, dacă o să realizez că am susţinerea necesară din interiorul partidului, voi candida.

 

R.: În acest caz, disputele de pe paginile de socializare au fost simple supărări de moment, simple răbufniri?

G.Ş.: Sigur, atunci când candidezi pentru prima oară, descurajarea înfrângerii este maximă. Eu am oferit totul, nu mi-am dorit nimic altceva decât să fiu parlamentar pentru Giurgiu, în Comisia de Agricultură. Am muncit patru ani de zile, am susţinut colegii la alegerile locale şi supărarea a fost, să spun aşa, datorită faptului că n-am simţit, din partea lor, un efort atât de mare cât am depus eu pentru ei.

 

R: Cât a investit Gheorghe Ştefan în  cele două campanii electorale din 2016?

G.Ş.: Cred că nu se poate cuantifica, pentru că munca, dăruirea sufletească, dragostea cu care am făcut tot nu cred că au preţ. De aici vine şi dezamăgirea mea, pentru că eu tot ceea ce am făcut şi ceea ce voi face în viaţă, în general, fac având o motivaţie. Ştiu, s-au vehiculat nişte sume, este adevărat, am investit ţi foarte mulţi bani, dar asta este, politică fără bani nu se poate face. Ai nevoie de sedii, de utilităţi etc.

 R: Care este atmosfera din PNL Giurgiu după cele două ratări (locale şi parlamentare)?

G.Ş.: E firesc să existe dezamăgiri, să existe nemulţumiri, cu atât mai mult cu cât PNL nu a reuşit să încheie încă fuziunea cu PDL. Am spus şi repet: PNL, dar şi PDL, au avut şi au oameni foarte bine pregătiţi, serioşi, dar nu mai avem mult până în 17 iunie când, la Congresul Naţional , nu va mai fi niciun fel de disensiune.

 

R: Unde a greşit fatal PNL, încât a căzut, de pe locul I din perioada Lucian Iliescu, acolo unde este acum, în judeţ?

G.Ş.: Este firesc să fie aşa. Eu unul nu am „prins” momentul acelei aşa-zise „implozii” a fostului PNL. Dar atunci când eşti primar, mai ales de municipiu reşedinţă de judeţ,  e uşor să faci şi să păstrezi o organizaţie mare şi puternică. Municipiul Giurgiu are 30% din electoratul judeţului. Ca primar, avea în mână cam tot municipiul, din toate punctele de vedere. Apoi, după plecarea, sau „debarcarea” lui Lucian Iliescu, PNL s-a împărţit în 2-3 tabere, grupuleţe, care fiecare au mers în mod divergent, pe direcţii diferite. La alegerile prezidenţiale din 2014, nu am avut, din PNL-ul de atunci, cu cine să fac campanie electorală, şi vă amintiţi că făceam campanie chiar cu oameni aduşi de la Sibiu (chiar dumneavoastră, presa, aţi scris asta), sau cu foşti PDL-işti. Dar eu cred în revigorarea PNL, e drept, nu va fi simplu, dar singura soluţie este promovarea oamenilor „noi”.

 

R: La alegerile locale de anul trecut, Florian Nicolae a fost o carte necâştigătoare?

G.Ş.: Nu cred că a fost aşa. Eu, la locale, l-am lăsat pe domnul Nicolae să îşi facă echipa, ca dovadă că şi-a ales echipa de consilieri locali cum a vrut, singura condiţie fiind să câştige alegerile. La judeţ, l-am lăsat pe Dumitru Beianu să îşi facă echipa şi să stabilească strategia şi materialele publicitare. Eu am fost doar un sprijin material, moral, sufletesc.

R: La alegerile parlamentare, impunerea unui candidat de la Bucureşti a cântărit în opţiunile electoratului?

G.Ş.: La parlamentare, vorbim despre alegeri pe vot politic, care înseamnă, în primul rând, imaginea pe care o face Bucureştiul. PNL, la parlamentare, a venit cu două mari handicapuri: în primul rând, bâlba de la nivelul  alegerilor locale la Bucureşti, pentru că, totuşi, la alegerile parlamentare, „ora exactă” se dă din Capitală, şi nu au avut un mesaj clar către cetăţeni. Eu personal nu am foarte multă experienţă politică, dar, ca şi cetăţean, filtram, când veneau diverşi candidaţi, ce promisiuni au. PNL nu a venit cu promisiuni, PNL avea un program de guvernare şi nu a făcut uz de el. Noi ne-am ancorat în ideea că „susţinem Cioloş”, ca şi cum Cioloş ar fi candidat. Nu am avut mesaj, clar! În al doilea rând, liderii PNL la nivel naţional erau sub nivelul partidului la nivel de încredere, şi mă refer la Alina Gorghiu , ceea ce a lăsat loc liber pentru PSD să vină cu promisiuni care de care mai umflate, în opinia mea. Acestea sunt promisiuni care vin să crească cheltuielile bugetare şi să reducă aceste venituri. Pentru mine, e de neînţeles cum vor dubla salariile sub 4000 de lei ale bugetarilor, câtă vreme în mediul privat, cel care, de fapt, este coloana vertebrală a unei economii, salariile sunt mici, iar dările către stat mari. Sincer, nu mi-ar părea rău ca PSD să plătească politic pentru promisiuni pe care nu le poate ţine, dar mi-ar părea rău să plătească cetăţeanul, să fie păcălit şi dezamăgit încă o dată!

 

R: Dacă Gheorghe Ştefan nu va fi preşedintele PNL Giurgiu, va renunţa definitiv la a mai avea legături cu organizaţia sau va colabora, în continuare, de la Bucureşti , cu cei de aici?

G.Ş.: Nu, niciodată nu mă voi mai despărţi de Giurgiu. Într-un fel sau altul voi colabora cu filiala Giurgiu, ori din interior, dacă nu candidez şi rămân aici, voi aplica pentru o funcţie politică în Biroul Permanent Judeţean, ori, dacă – pentru că s-ar putea foarte bine să candidez pentru o funcţie la nivel naţional, având în vedere pregătirea mea, să încerc să îmi conserv funcţia de conducere din Comisia pe probleme de agricultură din PNL. Conform noului statut, nu poţi deţine simultan două funcţii de conducere (la nivel local şi naţional), aşa că va trebui să  mă hotărăsc pentru una dintre ele. Dar, asta, la momentul potrivit!

 

R: Se adevereşte, deci, valabilitatea proverbului „cine bea apă din Dunăre, nu mai pleacă!”

G.Ş.: Eu am băut apă din Dunăre prima dată în 1985, acum 32 de ani, când am mers ca stagiar la Călăraşi. Directorul de atunci mi-a şi spus: „Inginere, să ştii că cine bea apă din Dunăre, nu mai pleacă de pe malul ei”. Şi, uite, după 32 de ani, stau tot pe malul Dunării.

(A consemnat Oana Călin)

 

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.4 ° C
17.4 °
17.4 °
74 %
1.9kmh
100 %
S
20 °
D
23 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
23 °
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com