Gabriela HORGA: ”Nu există termen limită pentru cineva care doreşte să treacă în piaţa concurenţială de energie…”

0
168

Joi, 10 iunie, în ședința comună a Comisiei de Buget cu Comisia pentru Industrii s-a dezbătut raportul de activitate pe anul 2019 al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. Prezentă la ședință, deputatul liberal de Giurgiu, Gabriela HORGA ne-a  oferit  câteva precizări.

 Autoritatea are un important rol în reglementarea și supravegherea unor zone precum cele ale investițiilor în rețele, implementarea contorizării inteligente, în impunerea de sancțiuni furnizorilor care nu respectă reglementările și transmit oferte înșelătoare.

În cadrul audierilor, a fost abordat și subiectul liberalizării pieței de energie.

Vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy, a explicat că nu există termen limită pentru cineva care doreşte să treacă în piaţa concurenţială de energie. Cu facturile din lunile mai şi iunie vin informările de la furnizori pentru clienţii care nu au trecut în piaţa concurenţială, cu preţurile care se aplică începând cu 1 iulie şi până la sfârşitul anului.

De asemenea, acum, pe site-ul ANRE se pot utiliza cele doua aplicații de comparare a ofertelor de furnizare a energiei electrice și de furnizare a gazelor naturale in regim concurențial și un ghid de informare a consumatorului casnic.

Au existat mari semne de întrebare privind modul în care ANRE a informat populația asupra liberalizării. Este bine să reamintim că instituția este condusă de un fost deputat PSD, Dumitru Chiriță, ne-a menționat Gabriela HORGA,  Deputat PNL de Giurgiu.

(Jurnal)