Pe lângă sărbătoarea Înălțării Domnului, joi, 10 iunie, giurgiuvenii au sărbătorit și Ziua Eroilor, venind în număr mare la monumentul dedicat acestora, așezat adiacent Bisericii „Înălțarea Domnului” sau Eroilor, situată pe șoseaua București.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența unor politicieni de la mai multe formațiuni politice cât și a reprezentanților unor instituții de stat, de pe plan local.

Momentul solemn a început cu intonarea imnului de stat de către orchestra de suflători a Centrului Cultural „Ion Vinea˝. Un sobor de preoți a oficiat apoi slujba de pomenire a eroilor ce s-au jertfit de-a lungul vremii, pentru țară.

Ceremonia s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori de către reprezentanții celor mai importante instituții ale județului nostru: Primarul Municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, Dumitru Beianu, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Matei Aneta, Prefectul județului, vicepreședinți ai CJ Giurgiu, subprefecți, șefii unor structuri ale MAI si MapN, dar și ai Asociației Județene a Veteranilor de Război și ai Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu.

(Ana Magheru)