Gabriela Horga, deputat PNL de Giurgiu: „Administrația liberală a județului Giurgiu investește în sănătatea cetățenilor!”

0
227

Dumitru Beianu a preluat conducerea Consiliului Județean Giurgiu acum un an de zile, în plină pandemie de coronavirus.”

Din cauza lipsei de investiții în cei patru ani din perioada conducerii PSD, administrația PNL a preluat o infrastructură de sănătate învechită. Iar giurgiuvenii știu asta. Știu și văd că în timp ce noi căutăm soluții să trecem peste pandemie, ei, în mod ipocrit și vinovați pentru lipsa investițiilor din trecut, împraștie minciuni, denigrează, au încurajat la nerespectarea măsurilor de protecție și nu au susținut cu nimic campania de vaccinare, ba din contră, au făcut un joc dublu.

Colegii mei din Consiliul Județean s-au ocupat atât de urgențele care vizează combaterea epidemiei cât și de refacerea instructurii, obligatorie pentru a garanta dreptul la sănătate pentru locuitorii județului.

La Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, a fost înființată o a doua linie de gardă cu specialitatea Boli Infecțioase.

Au fost închiriate de către Consiliul Județean Giurgiu 30 de containere, fiind astfel suplimentat numărul de locuri, pentru pacienții diagnosticați cu virusul Sars-Cov-2, cu 60 de unități, toate containerele fiind dotate cu echipamentul necesar pacienților care au nevoie de oxigen.

Încă de la preluarea mandatului, Dumitru Beianu a început demersurile pentru achiziționarea unui număr suplimentar de detectoare de oxigen solicitate de Spitalul Județean Giurgiu.

Președintele Consiliului Județean a urgentat atragerea fonduri europene prin proiectul accesat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare – Axa Prioritară 9 în valoare de 11.064.542,07 de lei, pentru creșterea gradului de performanță a serviciilor medicale în contextul crizei sanitare generate de virusul SARS-Cov-2.

Au fost achiziționate următoarele echipamente de protecție:

 • 200.000 de măști medicale chirurgicale;

 • 25.000 de măști FFP2;

 • 25.000 de măști FFP3;

 • 15.000 de scuturi de față, de unică folosință;

 • 50.000 de ochelari de protecție;

 • 50.000 de halate chirurgicale;

 • 20 de concentratoare de oxigen.

Au fost realizate lucrări de modernizare în cadrul secției de oftalmologie prin amenajarea unei săli de operații dotate cu aparatura necesară intervențiilor de specialitate, amenajarea și dotarea cu aparatură performantă a unui laborator de analize medicale la standarde europene, dar și a unui laborator COVID.

Tot din bugetul propriu, a fost achiziționată pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru o ambulanță de tip A2 în valoare de 290.895 lei, necesitate urgentă pentru serviciile medicale preventive, curative și de recuperare pentru pacienții cronici cu boli pulmonare.

Consiliul Județean a încheiat un parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Giurgiu, realizând astfel proiectul „Caravana medicală mobilă la nivelul județului Giurgiu”, cu finanțare nerambursabilă. Programul vizează îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate pentru grupurile vulnerabile, inclusiv rromii. Obiectivul proiectului este prevenirea bolilor netransmisibile precum bolile cardiovasculare, diabetul, dar și a bolilor infecțioase de tip hepatită, Covid-19, prin asigurarea accesului la asistență medicală pe perioada de implementare a proiectului pentru un grup țintă de 700 de persoane și îmbunătățirea serviciilor de sănătate în comunitățile vulnerabile prin achiziția și dotarea a două caravane mobile.

În perioada imediat următoare, vor beneficia de investiții importante toate structurile existente în domeniul sănătății din județul Giurgiu:

 • Spitalul Județean de Urgență Giurgiu: construcție secții complet noi, de Oncologie, Cardiologie și Îngrijiri Paliative, toate pe un nou amplasament al spitalului și finanțate din PNRR;

 • Spitalul Județean de Urgență Giurgiu: reabilitare și extindere corpuri principale de clădire, construcție Secție Infecțioase, consolidare și reabilitare Secție Exterioară Vadu Lat, finanțate prin CNI și construcție ambulatoriu de specialitate, finanțat prin Interreg.

 • Spitalul Orășenesc Bolintin Vale: reabilitare și extindere pavilioane existente și construcție „Centru pentru tratarea afecțiunilor oncologice”;

 • Reabilitare, extindere si modernizare Secția Boli Infecțioase si Compartiment HIV, construcție P+2; Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru: construcție corp principal pentru bolnavi;

 • Reabilitare și modernizare Corpuri C2, C6, C7, extindere si supraetajare parțiala Corp C5 și amenajare incinta Secția Exterioara de Psihiatrie Vadu Lat.

(Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu)