Fumatul în loc nepermis a aprins câteva solarii în localitatea Bâcu, joi , după amiază…

0
55

Joi , 22 iulie, după-amiază, echipajele ISU Giurgiu au fost solicitate să intervină în localitatea Bâcu, judeţul Giurgiu, după izbucnirea unui incendiu la două hale tip solar, în care erau depozitate furaje.

Două hale de tip solar şi 1.500 de baloţi cu furaje au ars joi după-amiază în localitatea Bâcu din cauza fumatului în locuri nepermise, pentru stingerea incendiului acţionând aproximativ trei ore echipaje de pompieri din două judeţe.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie şi o ambulanţă SMURD.

Echipajele de intervenţie ajunse la faţa locului au constatat că incendiul se manifesta violent, cu degajare mare de fum şi având în vedere faptul că ardea o cantitate mare de baloţi din paie, respectiv 1.500 de baloţi, iar în apropiere se afla un depozit cu 25 de tone de cereale, o hală cu o suprafaţă de două sute de metri pătraţi folosită ca manej pentru cai, utilaje agricole şi aproximativ patru tone de sulfat de amoniu. În sprijin s-au deplasat şi trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Incendiul a fost stins după aproximativ trei ore de intervenţie, iar în urma acestuia au ars două spaţii de depozitare, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi şi aproximativ 1.500 de baloţi de furaje.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate.

(Jurnal)