FRF a aprobat regulamentul pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024

0
377

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat în ultima şedinţă din 2022, cu unanimitate de voturi, „Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3, ediţia 2023/2024”.

Astfel, la fel ca în stagiunea precedentă, cele 42 de campioane judeţene vor fi repartizate în şapte regiuni a câte şase judeţe fiecare. În fiecare regiune vor avea loc trei dueluri pentru promovare, tur-retur, urmând a rezulta un număr de 21 de echipe promovate.Determinarea echipelor care vor promova în Liga 3, ediția 2023-2024, va avea loc în baza acelorași reguli care au fost aplicate de Federația Română de Fotbal și pentru sezonul aflat acum în curs de desfășurare.

Tragerea la sorţi a partidelor de baraj va fi efectuată în luna februarie.

Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe terenul fiecărei echipe.
Pentru promovarea în Liga 3, datele de disputare sunt: 17 iunie 2023, ora 18:00, turul, și 24 iunie 2023, ora 17:30, returul.
Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2023, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.
Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul Campionatului Ligii a IV-a pe locul 1 în fiecare județ sau în Municipiul București.
Structura sportivă cu personalitate juridică a fost înființată în cursul
sezonului competițional 2022/2023. Nu vor fi admise în nicio situație solicitări cu privire la o structură sportivă cu personalitate juridică înființată anterior datei de începere a competiției Liga a IV-a, ediția 2022/2023. În situația în care Certificatul de Identitate Sportivă al cluburilor nu va fi comunicat către FRF până la termenul prevăzut în prezentul Regulament, de către AJF/AMFB, cluburile respective nu vor avea drept de participare la jocurile de baraj.
Cele șapte regiuni decise de FRF, pe baza cărora se face tragerea la sorți pentru stabilirea viitoarelor baraje de promovare în Liga 3, sunt:
Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava, Vaslui;
Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj;
Regiunea 3, Centru: Alba, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu;
Regiunea 4, Vest: Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, Mehedinți;
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Dâmbovița;
Regiunea 6, Sud: Călărași, Giurgiu, Ialomița, București, Ilfov, Prahova;

Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea.

(Costel Spînu)