Cam aşa ar fi trebuit să se audă astăzi, 28 aprilie, în difuzoarele Gării Giurgiu Oraş. După cinci ani, în care „glasul roţilor de tren” nu s-a mai auzit în niciuna dintre gările de pe ruta Giurgiu Oraş – Grădiştea, astăzi, un tren special, în care s-au aflat călători şi personalităţi (ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, deputaţii social-democraţi Elena Dinu şi Alexandru Andrei, senatorul Cristian Marciu, dar şi primari ai comunelor aflate pe traseul garniturii) a ajuns, puţin după orele prânzului, în Gara Giurgiu Oraş.

Călătorii simpli au fost, de fapt, cei mai fericiţi, pentru ei reluarea acestor curse fiind un lucru benefic, cu atât mai mult cu cât posibilitatea legăturilor între municipiu şi cele nouă localităţi situate de-a lungul traseului de cale ferată era extrem de redusă.

Cursele sunt reluate începând cu data de 1 mai, trei curse zilnic din ambele direcţii (plecare din Giurgiu la orele 6, 8 şi 15, după cum ne declarau lucrătorii Gării Giurgiu, şi retur la orele 7, 9 şi 16 din Grădiştea), iar preţul unui bilet este de 5,3 lei.