Milioane de euro, 200 de locuri de muncă temporare şi 20 permanente – rezultatul proiectului BRUA, implementat de ministrul giurgiuvean al energiei, Toma Petcu  

3
160

DSC_0009După o absenţă ceva mai îndelungată din faţa presei locale, astăzi, 28 aprilie, preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE, Toma Petcu, a revenit şi, în cadrul conferinţei de presă, a ţinut să mulţumească presei locale care, prin relatările făcute (unele laudative, altele critice) a făcut ca formaţiunea politică pe care o conduce la nivel judeţean să fie a doua forţă politică a momentului în judeţ.

Intrând apoi în „miezul problemei”, Toma Petcu (ministru al Energiei), a menţionat un aspect extrem de important, atât pentru el, ca politician, cât mai ales pentru locuitorii municipiului şi judeţului Giurgiu: pentru perioada 2019 – 2020, în judeţ se vor realiza lucrări de douăzeci de milioane de euro, cu finanţare 60% din partea companiei Transgaz şi 40% finanţare din fonduri europene.

„Din acest important proiect, 20% se derulează pe teritoriul judeţului Giurgiu, şi ceea ce se va realiza prin proiectul despre care v-am vorbit reprezintă un succes important atât pentru noi, ca judeţ, cât şi pentru România: se va realiza conexiunea cu unul dintre cei mai importanţi – dacă nu chiar cel mai important – jucător de pe piaţa de gaze: Austria”, a declarat ministrul Petcu.

Odată cu derularea,pe teritoriul judeţului nostru, a proiectului de realizare a gazoductului BRUA, pe plan local se vor realiza 200 de locuri de muncă temporare, pe perioada lucrărilor, după care vor fi angajaţi, permanent, 20 de giurgiuveni.

(O.C.)

3 COMENTARII

  1. 200 de locuri de munca temporare si doar 20 permanente, doar din titlu poti sa faci un raport si realizezi ca doar 10% din cei temporari is vor pastra locul de munca, daca cei angajati vor fi din cei 200 initiali, poate nu. Se varsa 20 mil euro in aceast proiect. Ma bucur sa vad ca se absorb fonduri europene. Macar atat!