Vreme frumoasă, teren bun şi spectatori prezenţi în tribunele stadionului „Marin Anastasovici” din Giurgiu, iată ingredientele perfecte pentru derby-ul din etapa a XVII-a, a Ligii a 4-a, dintre SCM Dunărea 2020 Giurgiu şi Giganții Vărăști, derby-ul primelor două clasate din seria Sud.

Iubitorii fotbalului giurgiuvean au putut urmări un joc frumos şi o victorie aşteptată a gazdelor. Elevii antrenorului Dorian Gîrlea au dominat meciul şi şi-au creat mai multe situaţii de a marca, înscriind de patru ori prin Matache în minutul 5 din penalty și minutul 77, N. Bucă în minutul 58 și Blaga în minutul 81. Scor final, 4-0 pentru Dunărea, la pauză 1-0.

Partida se anunța destul de dificilă pentru Dunărea, având în vedere că oaspeții sunt în cărți pentru play-off-ul de campioană a județului Giurgiu.

Dacă privim partida per ansamblu, Dunărea a făcut o figură bună cu Giganții Vărăști, putând spune că victoria este meritată, făcând astfel un face un pas mare spre play-off.

Așadar, scor final 4-0 pentru Dunărea Giurgiu. Prin această victorie giurgiuvenii și- au mărit ecratul față de a doua clasată Giganții Vărăști, la cinci puncte și șase puncte față de locul trei, ocupat din această etapă de Victoria Adunații Copăceni.

„E o zi de bucurie pentru suporterii Dunării. Puteam da mai multe goluri. Am fost superiori fără îndoială, jocul și rezultatul îmi oferă o mare satisfacție, dar trebuie să continuăm să muncim și să rămânem cu picioarele pe pământ”, a declarat după meci, prof. Mirel Marin, director și manager la Dunărea Giurgiu.

SCM Dunărea Giurgiu – CS Giganţii Vărăşti 4-0 (1-0).

Stadion „Marin Anastasovici” din Giurgiu

Au marcat: Matache min. 6 p, 77, N. Bucă min. 58, Blaga min. 81

Au evoluat următoarele formații:

DUNĂREA: O. Stanciu – Bălţat, Pascu, Al. Ghiţă, Clinchevici – Al. Popescu, M. Gheorghe, Matache – Florescu, N. Bucă, Blaga (cpt.).

Au mai evoluat: Chiran, Peiu, Dima, Tcaci şi G. Mina;

Antrenor: Dorian GÎRLEA

GIGANŢII: B. Constantin  – Dociu, Buturugă, Al. Toma, I. Zane  – Niţu, Calciu – Alexa, D. Ion, Fl. Ion (cpt.) – M. Badea.

Au mai evoluat: Al. Zane, Petre, Datcu, Putinei şi Răducu.

Antrenor: Marian PARASCHIV

(Costel Spînu)

(Costel Nicolae – foto)