Zilele trecute , într-o discuție avută telefonic cu fostul președinte al PNL Giurgiu, Marin ANTON, comentând rezultatele alegerilor  parlamentare din județul Giurgiu, ne-a declarat:

 ” Mă bucur că organizația PNL Giurgiu este pe primul loc în județ însă cu primarii aceștia veniți de la PSD nimic nu mai este sigur…Oricând pot pleca înapoi. În 2024  PSD-ul ar putea  fi din nou pe cai mari,  dacă alianța asta care se configurează în jurul PNL-ului, va guverna slab… La toate astea  se va  adăuga cu siguranță   erodarea politică  și efectul măsurilor antipopulare care se vor  impune a fi luate în toată această perioadă de Pandemie. Va fi o luptă grea…Păcat că mare parte din adevărații liberali au fost alungași din echipă, iar în actualii, din care mulți sunt  primari , nu poți avea niciun fel de încredere, căci  – așa cum vă spuneam – oricând o pot întoarce ca la Ploiești.

Sunt primari care nu au doctrine, nu sunt nici ai PSD și nici ai PNL-ului, sunt doar pentru interesele lor personale. S-a format chiar o tagmă a primarilor cu interese proprii, nicidecum cele ale comunității. Dacă vă uitați bine foarte mulți dintre ei au propriile lor afaceri , respectiv beneficii, fiind de fapt marii câștigători și beneficiari ai tuturor alegerilor politice din județul Giurgiu.

 În județul nostru nu se mai face demult politică adevărată, ci doar una a câtorva dintre cei care stau când  pe stânga , când pe dreapta/uite-așa se joacă fata, vorba cântecului…ca să le fie lor bine! Aceștia, ei singuri își iau partea leului, nu așteaptă la nimeni. În 2016 PNL Giurgiu era ultima  din țară (n.r.- în privința rezultatelor alegerilor), iar în 2020 organizația Giurgiu este prima din țară. Nicăieri în România nu se întâmplă așa ceva , decât la noi, la Giurgiu. De ce? De ce șocul acesta politic, atât de mare, la Giurgiu?  Pentru că nimeni nu are interesul să construiască,  să facă politică adevărată , ci doar una pentru câțiva oameni care au luat tot ce se putea lua,  mă refer la interesele materiale. O mână de oameni pe care vi-i voi spune,  pe fiecare în parte, o să vedeți, la momentul oportun…”  ne mai spunea fostul președinte al PNL Giurgiu, Marin Anton.

(Florian Tincu)