CORONAVIRUS GIURGIU, 12 decembrie : 50 de noi cazuri, în 24 de ore, din 140 de teste…

0
213

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 12.12.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 5.135;
  • cazuri vindecate și externate – 3.502;
  • în carantină la domiciliu – 942 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 588 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 16.011 persoane, dintre care 140 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

La ora actuală, sunt 1.583 de cazuri active, dintre care 995 spitalizați și 588 în izolare la domiciliu.  

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 11 decembrie a.c., 138 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 17 polițiști locali au desfășurat 59 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 11.12.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 31 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

    În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 101 apeluri “112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport către unități spitalicești.

    Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Bolintin Vale, Uzunu, Daia, Plopşoru, Frăteşti, Remuş, Gostinu, Radu Vodă, Valea Bujorului, Braniştea, Malu, Oinacu, Bălanu, Izvoru, Bâcu, Joiţa, Săbăreni, Drăgăneasca, Ulmi, Poenari, Stoeneşti, Izvoru, Obedeni, Bucşani, Podişor, Milcovăţu, Ghimpaţi, Copaciu, Naipu, Stâlpu, Mihăileşti, Zorile, Ogrezeni, Bolintin Deal, Crivina, Tântava, Mihai Vodă. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.