Fostul preot Cristian Pomohaci, cel ce a fost caterisit din profesia de preot pentru că s-a dovedit că ar fi avut obiceiuri ”pidosnice”, în prezent cântăreț de muzică populară și religioasă, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, și 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, pentru …evaziune fiscală!

Culmea este că preotul nu ispășește această pedeapsă pentru vreun alt gest de imoralitate,  ci pentru că a închiriat 11 imobile și a declarat venituri mai mici decât în realitate. Iată o asemănare cu cazul marelui gangster Al Capone căruia tot fiscul i-a dat de hac!

 Prejudiciul adus statului, 136.572 de lei, a fost achitat de fostul preot. El a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

O înțelegere care a fost semnată pe 25 septembrie 2018, dar care  a fost tergiversată mai multe luni chiar de către Pomohaci, care nu s-a prezentat la termene de mai multe ori.

Decizia definitiva a fost dată de Curtea de Apel Targu Mures. Conform sentinței, judecătorii au inlaturat aplicarea față de Pomohaci a obligației de a nu părăsi teritoriul României.

Pe durata termenului de supraveghere, cântărețul trebuie să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate cu instituțiile din comunitate.

El mai trebuie să presteze muncă neremunerată pe o perioada de 90 de zile, în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrișoara, judetul Bistrita-Năsăud, sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, județul Mureș.

(Jurnal)