Florin VELICU – secretar general al PNL Giurgiu: ” Încercăm și noi să fim utili, doar că nu vrem să facem publicitate din asta, cum fac alții!”

0
713

Într-un dialog, avut recent , cu secretarul general al PNL Giurgiu, Florin VELICU,  la întrebarea noastră dacă politicul își mai are loc și rost în cadrul sordid și deloc ospitalier al Pandemiei cu COVID-19 (coronavirus), acesta ne-a declarat:

Nimeni nu mai are chef de politică.Toată lumea este nevoită să găsească soluții în așa fel încât să ieșim cât mai puțin afectați din această criză. Din păcate este aproape imposibil să faci asta pentru că sunt situații  greu de gestionat. Încercăm și noi să fim utili, doar că nu vrem să facem publicitate din asta, cum fac alții. Ajutăm și noi cămine de bătrâni, ajutăm și noi, ca Organizație , Atenție!, dar fără publicitate! Și nu cu o cutie – două,  de măști , ci cu camionete întregi de produse. Noi nu vrem să ne lăudăm însă ăn  perioada asta,  cu nimic . Vrem doar să demonstrăm că suntem normali și că vrem să îi ajutăm pe cei care sunt în nevoi…Lăsăm să se laude alții…Noi ne vom lăuda când se va ridica această criză.

Am luat decizia împreună cu  președintele nostru, Dan Motreanu care a insistat peașa ceva , să  nu se facă niciun fel de publicitate în perioada asta. Hai să vedem cum ieșim din criză, să ajutăm cât putem  acolo unde putem și vedem ce se întâmplă la final.

Întrebat ce se întâmplă cu graba  manifestată pentru alegerile anticipate, așa cum sunt acuzați de către adversarii politici, Florin Velicu a spus: Nu nu vor fi…Se amână! Ăștia de la PSD nu fac altceva decât să arunce pe piață decât tot felul de declarații demagogice…Iar noi ne-am cam săturat. Ei se laudă cu lucruri neinsemnate…Nu te poți lăuda cu 3 cutii de măști și câteva pelerine de unică folosință, în contextul în care ai gestionat județul ăsta ani buni de zile. Este punctul meu de vedere…Poate greșesc… În perioada asta ar trebui ca toți să ne vedem de treburile noastre și să încercăm să facem lucrurile cât mai bine,  acolo unde suntem. Pentru că nu se știe cum vom ieși din această situație, din păcate…Nu doar noi ca țară,  ci toată lumea,  la nivel mondial.

Dacă vrem să dăm în continuare cu piatra,  unul în altul și să folosim criza asta  și disperarea oamenilor…să îi facem  și mai disperați, amplificând,  la rândul nostru, situația,  cu alte prostii, noi nu suntem de acord cu asta.

”Dacă vrei să ajuți, nu poți vinde o mască la suprapreț!”

Am hotărât împreună cu colegii de partid să cumpărăm în continuare măști, dezinfectanți și alte chestii. Însă încă nu au venit…

Hai să vedem ce s-a întâmplat cu transportul de echipamente care a venit din Coreea. A scris Dan Motreanu despre asta…Evident că adversarii politici s-au grăbit să întrebe: ”- Păi ce dom’le,  pentru Giurgiu nimic?”  Acolo era vorba despre un transport care a venit cu o aeronavă pusă la dispoziție de către  NATO. Imediat ce a fost descărcat acel transport echipamentele au  fost deja repartizate fiecărui  județ. La Giurgiu au ajuns circa 1700 de combinezoane și alte câteva lucruri…Asta a fost alocarea,  care se face în funcție de numărul populației , de necesități și de multe alte lucruri. Este simplu să acuzi … Prioritizarea este dificilă căci nu se știe unde să se trimită mai întâi…În Italia, unde se moare în valuri sau în Spania, sau în America sau în România? Realitatea este că la acest moment  sunt puține unități de producție care fac așa ceva și foarte multe solicitări – a mai precizat secretarul general al Organizației județene a PNL Giurgiu, Florin Velicu.   

(Florian Tincu)