Finanțatorul echipei ASTRA Giurgiu, Ioan Niculae,  condamnat la 5 ani închisoare! Plecat din țară, omul de afaceri este dat de Poliție, în urmărire  națională

0
348

Patronul echipei Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a fost condamnat joi, 18 februarie, la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. Decizia este definitivă.

 Judecătorii i-au interzis lui Niculae dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al vreunei societăţi comerciale pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale. Omul de afaceri este acuzat de: instigare la evaziune fiscală și spălarea banilor și cumpărare de influență.

Afaceristul a primit vestea în Italia  unde era internat într-o clinică din Milano unde se refăcea după infectarea cu COVID- 19, după ce atât el cât și soția au trecut prin traumatizanta experiență a  Virusului.

Deși într-o convorbire telefonică pe un post Tv a promis că vineri, 19 februarie, va reveni în țară, Ioan Niculae a fost dat joi, 18 februarie, în urmărire națională, după ce polițiștii nu l-au găsit la domiciliul din Zimnicea ( județul Teleorman), pentru a fi încarcerat.

Nicolae a asistat la ultimele două meciuri jucate de Astra, la Giurgiu, iar  pe 31 ianuarie a fost văzut stând  în tribună, spectator  al disputei echipei giurgiuvene  cu Viitorul, pentru ca  în data de 6 februarie să ia loc în lojă, la  partida cu FC Argeș.

Și soția omului de afaceri, Nicoleta Niculae, a fost condamnată, la rândul ei , la trei ani de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fostul  preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

Condamnat în trecut în dosarul „Mită la PSD” Ioan Niculae a mai făcut închisoare într-un alt dosar de corupție. În 2015 a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul „Mită la PSD”. Atunci, Bunea Stancu a primit trei ani de închisoare. Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a susține campania electorală a lui Mircea Geoană. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost plătiți prin casa de sondaje INSOMAR, deținută de Sorin Ovidiu Vîntu, scria Hotnews.

În schimbul banilor, potrivit procurorilor, omul de afaceri ar fi urmat să aibă un cuvânt de spus la numirea unor persoane în funcții importante din Guvern. Scopul ar fi fost ca persoanele ce ar fi urmat să fie numite în funcțiile importante să îi susțină interesele, și anume să acorde avantaje companiilor sale și să le vândă gaz la un preț mult mai ieftin.

 Considerat cândva cel mai bogat om din România,  de către  Top 300 Capital, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de euro,  averea sa a scăzut treptat, Niculae nemaifigurând astăzi, în top 10  România.

(JURNAL)