Moda imaginilor luate pe camerele video instalate la bordul autoturismelor ar putea deveni un mijloc de rezolvare a multor cazuri  ale Poliției, mai ales cele din trafic.

Mulți dintre șoferi  văd uneori zilnic, comportamente neregulamentare , ba  chiar periculoase în trafic. Unii filmează asemenea episoade și le duc la Poliție pentru a lua măsuri, numai că filmulețele nu puteau până acum  fi  luate ca probă pentru ca ulterior cei vinovați să fie sancționați. Aleșii promit însă că vor schimba legea. Deputatul Ovidiu Raețchi vrea să discute cu Ministerul de Interne ca să fie modificată legea astfel încât filmările făcute de cetățeni să fie acceptate ca dovezi. În același timp, mai spune deputatul, orice modificare legislativă în acest sens trebuie să țină cont de respectarea dreptului la viață personală.

Numai anul trecut, prin constatare directă, peste 2 milioane de șoferi au fost amendați de către polițiști. Însă numeroase abateri de la lege rămân în continuare nesancționate, chiar dacă sunt filmate de către cetățeni. Aviz deci giurgiuvenilor care au ca hobby filmele făcute din autoturisme ce pot dovedi derapajul de la normele sociale sau de la respectarea regulamentului în trafic.

(Jurnal)