Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Festivalul Zilele Dunării 2022 se întoarce în municipiul Giurgiu

Festivalul Zilele Dunării 2022 se întoarce în municipiul Giurgiu

0
Festivalul Zilele Dunării 2022 se întoarce în municipiul Giurgiu

„Festivalul Zilele Dunării 2022 se întoarce și el ca și restul orașului Giurgiu #CuFațaSpreDunăre. Anul acesta ne concentrăm pe o zonă istorică importantă a orașului, cartierul Smârda, și deschidem un apel de contribuții pentru a da spațiu giurgiuvenilor să sărbătorească cartierul Smârda și să îi susțină valorificarea patrimoniului local pe viitor.

Aplică prin formularul de mai jos până Luni 30 Mai 2022: https://forms.gle/hmHKrN3SkmzPaQ5v7

Între 8 și 10 Iulie, cartierul Smârda va deveni un punct de întâlnire pentru oraș unde ne vom aduna să sărbătorim istoria locului, comunitatea locală, poveștile strânse de generații și să ne gândim ce ne dorim pe viitor. Îi invităm pe cei interesați să vină cu idei, proiecte, ateliere, evenimente, timp, resurse și energie pentru a face această zonă a orașului mai prietenoasă pentru toți giurgiuvenii.

Ne dorim ca Smârda să fie un loc al comunității pentru comunitate și avem nevoie de ajutorul tuturor – de la cetățeni, asociații sau grupuri informale la companii, instituții și autorități locale. Te invităm să te înscrii cu ideea ta în următoarele categorii:

1. ACTIVARE ÎN CADRUL FESTIVALULUI
—> Intervenție tip atelier, instalație, mini-proiect, discuție, plimbare, concert, stand care să sărbătorească patrimoniul istoric, natural, arhitectural sau social al cartierului Smârda.

2. CURATOR DE EXPOZIȚIE
—> Susține dezvoltarea expoziției cartierului Smârda “Atunci și Acum” cu fotografii din arhiva personală/ de familie cu povești și momente surprinse în cartier.

3. ARTĂ ȘI MEȘTEȘUG
—> Artiști, creatori sau meșteșugari locali dornici să propună sau să susțină intervenții artistice și de revitalizare în cartier.

4. ORGANIZAREA FESTIVALULUI
—> Alătură-te echipei A.T.U. în calitate de sponsor, partener sau voluntar pe perioada festivalului.

5. COMUNITATEA “LA BORDEI”
—> Alătură-te grupului “La Bordei” prin implicare activă în revitalizarea ultimului bordei din Giurgiu în calitate de sponsor, partener sau voluntar.

Înscrie-te cu ideea ta prin formular până Luni 30 Mai 2022: https://forms.gle/hmHKrN3SkmzPaQ5v7
Vom lua legătura cu toți cei care și-au exprimat interesul începând de Miercuri 1 Iunie 2022 pentru a începe planificarea.

Proiectul Giurgiu #CuFațaSpreDunăre este inițiat de A.T.U. Asociația pentru Tranziție Urbană ca parte din programul co-finanțat european de regenerare urbană #DANUrB+. Proiectul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Urbanism UAUIM și Primaria Municipiului Giurgiu , cu implicarea activă a actorilor locali: Comunitatea “La Bordei”, comunitatea Parcul Fabricii de ZahărMuzeul Teohari Antonescu Giurgiu, Tranzit2030, Urboteca și un grup de istorici și experți locali”, informează Primăria municipiului Giurgiu.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °