Peste 4.000 de bunuri contrafăcute, în valoare de 570.000 lei, descoperite în P.T.F Giurgiu

0
249

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unei autoutilitare, peste 4.000 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile erau transportate în regim curierat, pe ruta Bulgaria-Austria.

La data de 19.05.2022, în jurul orei 22.20, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, o autoutilitară, condusă de către un cetăţean român, în vârstă de 29 de ani.

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, mai multe bunuri, în regim curierat, pe ruta Bulgaria-Austria.

În urma controlului efectuat, colegii noștri au descoperit mai multe cutii din carton, care conțineau 2.768 articole vestimentare, 48 de parfumuri și 1.568 articole de marochinărie, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă. Toate aceste produse purtau însemnele unor mărci cunoscute şi prezentau suspiciuni de contrafacere.

Bunurile, în valoare de 570.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări față de persoana în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet”, informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspectorul de poliție, Raluca DUMITRACHE.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)