Dan MOTREANU: „S-au semnat contractele pentru emiterea cardurilor acordate persoanelor vulnerabile”

0
299

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, a semnat contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale în valoare de 250 de lei, acordate persoanelor vulnerabile. Livrarea cardurilor va fi făcută de Compania Naţională Poşta Română.

Măsura are un buget de 3,1 miliarde de lei, fiind finanțată din fonduri europene nerambursabile și de la bugetul de stat. Banii, oferiţi în patru tranşe până la sfârşitul acestui an, vor putea fi folosiţi pentru cumpărarea de produse alimentare de bază sau pentru asigurarea de mese calde.

De acest sprijin vor beneficia:

– pensionarii ale căror venituri nete sunt mai mici sau egale cu 1500 de lei;

– persoanele încadrate în grad de handicap ale căror venituri nete sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;

familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei;

– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei;

familiile care au dreptul la ajutorul social;

– persoanele fără adăpost.

Măsura face parte din pachetul de soluții pentru cetățeni și pentru economie, „Sprijin pentru România”, anunțat de premierul Nicolae Ciucă. Peste două treimi din măsurile prevăzute în pachetul „Sprijin pentru România” au fost deja aprobate. Valoarea totală a pachetului este de 17,3 miliarde de lei, iar valoarea măsurilor adoptate deja a atins 11,5 miliarde de lei.”

(Dan Motreanu- euparlamentar liberal și președinte al PNL Giurgiu)