Fermierii pot să își înregistreze ” Cererile Unice de Plată” în anul 2021. Vezi care este perioada…

0
165

Campania de informare a fermierilor cu privire la primirea Cererilor Unice de Plată a demarat luni, 15 februarie, iar data de la care se pot depune solicitări este 1 martie, după cum informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Fermierii vor putea să-şi înregistreze Cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la centrele judeţene/locale APIA, în perioada 1 martie – 15 mai, 2021. Se va completa o singură cerere unică de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Fermierii îşi vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE (zone de interes ecologic) şi toate informaţiile din cerere, prin accesarea aplicaţiei IPA Online din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie).

De asemenea, fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia deţin terenul, situaţia înscrierii în Registrul agricol a terenului şi să permită primăriei să transmită la APIA adeverinţa.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii cererii.

Astfel, toate documente care dovedesc că terenul utilizat se află la dispoziţia fermierului se transmit electronic pe adresele de e-mail ale centrelor APIA ce se regăsesc la linkul: http://www.apia.org.ro/ro/centre-judetene-apia).