Fanfara Valahia va susține primul concert din cadrul stagiunii ,,ÎN CHIOȘC FANFARA CÂNTĂ” astăzi, 24 iunie

0
442

Stagiunea concertelor în aer liber din acest an, susţinute de Orchestra de suflători “Valahia” a Centrului Cultural Local “Ion Vinea”, va debuta joi, 24 iunie, în Parcul Alei, de la ora 19.00, dacă şi condiţiile meteorologice vor fi favorabile. 

Artiştii instrumentişti, conduşi de dirijorul Virgil Peţanca, le oferă giurgiuvenilor, în fiecare vară, reprezentaţii muzicale în parcurile din oraş, locaţia stabilită pentru acest sezon fiind foişorul din Parcul Alei. Din repertoriul acestora nu vor lipsi: marşul, polka, valsul, dar și muzica uşoară.

Orchestra de suflători “Valahia” este una dintre cele mai apreciate din ţară, având în componenţă toate familiile de instrumente impuse de o astfel de structura şi încă de la înfiinţare, din anul 2004, a susţinut concerte de promenadă în aer liber din dorinţa de a reînvia o veche tradiţie locală.

În măsura în care starea vremii va permite, concertele în aer liber organizate de Centrului Cultural Local “Ion Vinea” se vor desfăşura săptămânal, în fiecare seară de joi, de la ora 19.00, în locaţia mai sus amintită, pe toata durata vacanței de vara a elevilor.

(Jurnal)