Proiectul inițiat de deputatul PNL, Gabriela Horga, privind simplificarea formalităților de înregistrare în Registrul Comerțului a trecut de Comisia juridică a Camerei Deputaților

0
126

Gabriela Horga a participat astăzi, 24 iunie, în Comisia juridică a Camerei Deputaților la dezbaterile privind amendamentele propuse spre a fi discutate pe ordinea de zi și le transmite simpatizanților despre activitatea desfășurată în cadrul acestei comisii.

Astăzi, 24 iunie, în Comisia juridică a Camerei Deputaților au fost adoptate amendamentele pe care le-am depus împreună cu colega mea, deputatul PNL, Diana Morar, la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2020 privind măsuri de simplificare a unor activități de înregistrare la Registrului Comerțului. 

Acestea se refereau la simplificarea formalităților la înregistrarea în Registrul Comerţului.

Oficiul Registrului Comerțului va transmite informațiile din declarațiile-tip pe proprie răspundere cu privire la îndeplinirea condițiilor de funcționare /desfășurare a activității pentru sediul social/profesional şi/sau sedii secundare și datele de identificare ale persoanelor înregistrate, autorităților competente în domeniul autorizării funcționării, doar pe cale electronică, nu și copiile declarațiilor-tip ca până acum, în termen de 3 zile lucrătoare de la data înregistrării în Registrul Comerțului.

„Este o măsură binevenită pentru reducerea birocrației în activitatea de înregistrare în Registrul Comerțului și face parte din seria demersurilor pentru revizuirea legislaţiei în vederea simplificării şi digitalizării procedurilor de înfiinţare a unei firme” – afirmă deputatul PNL, Gabriela Horga.

Proiectul de lege va fi supus aprobării plenului săptămâna viitoare.

Gabriela Horga –  Deputat PNL de Giurgiu

(Jurnal)