Fake news cu o falsă scrisoare trimisă  de un primar din județul Giurgiu, liderului PSD, Marcel Ciulacu.

0
471

În cursul serii de vineri, 5 octombrie, de pe adresa de WApp a primarului comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu,  am primit   o scrisoare a  acestuia către liderul PSD, Marcel Ciolacu, în care acesta din urmă era învinovățit că partidul social democrat ”s-ar predat fi predat”, liberalilor.

De bună credință scrisoarea a fost postată pe site-ul ziarului, urmând să aflăm din gura adresantului, care au fost intențiile sale atunci când a redactat acest text. Însă la scurt timp după apariția ei în mediul virtual, primarul Constantin Cărăpănceanu ne-a sunat jurându-ne că scrisoarea este un mare fake news despre care nu știe cum a ajuns la noi, sub semnătura sa.

Probabil scenariul textului acestei adrese a fost realizat de către grupul social democraților nemulțumiți de înțelegerea dintre liderul PSD, Marcel Ciolacu și liderul PNL, Florin Câțu privind formarea unui cabinet  în următoare perioadă.

Culmea coincidenței, aproape concomitent, așa cum scriam deunăzi, într-un editorial , fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea reproșa aproape cu aceleași cuvinte lui Ciolacu faptul că a predat partidul ”omului de la Cotroceni”.

Iată o mostră clară a modului în care qnumite grupuri de politicieni încearcă să manipuleze opinia publică și în același timp să inducă ideea unor înțelegeri la nivel local, între membrii celor două partide, așa cum am citit în multe din comentariile giurgiuvenilor, în acest zile, după ce negocierile dintre PSD și PNL, respectiv acordurile dintre ele,  au devenit oficiale.

În consecință, atenție mare la fake news-urile de presă care vă pot intoxica, explicit, având scopul evident de a crea stupoare , dar si a  tensiona relațiile ( la nivel local, în cazul de față), dintre membrii celor două formațiuni politice .

(Jurnal)