Timp de câteva zile, viețuitorii Mănăstirii „Sf. Ioan Rusul” din comuna Slobozia au lucrat cu zor în atelierul de croitorie al lăcașului de cult, realizând nu mai puțin de 200 de măști de protecție și 120 de halate. 

După cum ne spunea Arhimandrit Teodor Șerban, starețul mănăstirii, produsele au fost direcționate astfel: 50 de măști și tot atâtea halate au ajuns la Primăria Municipiului Giurgiu, iar restul, prin intermediul cabinetului medical al Episcopiei Giurgiului, au fost redistribuite acolo unde a fost nevoie. 

Din păcate, nu mai putem continua activitatea aceasta, pentru că cele două doamne care ne ajutau, au cerut să rămână acasă, din pricina pericolului de infectare. Profit de discuția cu dumneavoastră, și fac și eu un apel către locuitorii municipiului, și ai județului nostru, să asculte de autorități, mai ales cei în vârstă. Cu ajutorul și cu mila lui Dumnezeu vom trece peste această încercare, dar trebuie ca și oamenii să înțeleagă, să asculte și să se roage”, mai spunea părintele Teodor. 

În această perioadă, de stare de urgență, la Mănăstirea „Sf. Ioan Rusul” din Slobozia slujbele s-au ținut (și se țin în continuare) fără enoriași, întrucât există, totuși, pericolul răspândirii virusului. 

(Jurnal)